En komplet guide til valg af børneguitar

Børneguitar med lille drengHvis dit barn skal spille guitar, så skal barnet spille på en børneguitar. Det er sådan, at dit barn skal have en god oplevelse med instrumentet. Og et barn kan ikke håndtere en almindelig guitar. Den er simpelthen for stor.

For at give barnet den bedste oplevelse, har man derfor udviklet en børneguitar størrelse.

Jeg vil på denne side fortælle dig alt, hvad jeg ved om børneguitarer (og jeg vil vise dig, hvilke guitarer jeg anbefaler til forskellige aldersgrupper). Så hvis du er på udkig efter en børneguitar, så er det bare om at læse videre!

Vælg dit barns børneguitar ud fra alder

Da børneguitarer findes til børn i forskellige aldre, skal du vælge guitaren ud fra barnets alder. Jeg har udvalgt 1 guitar inden for hver alder, og de er allesammen nogle af markedets bedste. Jeg har selv prøvet dem og synes bestemt, de er anbefalelsesværdige. De har en virkelig god klang, er lavet af gode materialer og sælges til en fair pris. Mere kan man ikke forlange.

0-6 år

Hvis du har et barn på under 6 år, så har du brug for en meget lille guitar med en lille krop. Denne CJ-30 Sant Guitars er beregnet til børn i alderen 0-6 år. Det er blandt andet på grund af, at den har en lille krop, og fordi den bliver leveret med nogle bløde strenge. Det er nemlig en 1/2-størrelses guitar.

Herunder har du lidt mere information om guitarens materialer:

Krop: agathis og laminat
Hals: ahorn
Gribebræt: sort valnød
Hoved: agathis
Bro: ahorn

Hvis du køber guitaren, får du både plektre og gigbag med i købet.

Da jeg selv har prøvet guitaren, kan jeg fortælle, at lyden er rigtig god. Specielt i forhold til den lave pris. Men du kan selv se prisen ved at klikke nedenfor:

[button width=”full” link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=14237&bannerid=15851&htmlurl=https://www.danguitar.dk/sant-guitars-cj-30-1-2-spansk-b-rne-guitar?c=2760″ size=”big” align=”center” target=”_blank” icon=”enotype-icon-cart”]Se mere og køb guitaren her[/button]

6-9 år

Nu bevæger vi os over i en lidt større guitar. Den har faktisk en størrelse på 3/4 set i forhold til en almindelig guitar. Denne guitar er fra Santana og er en rigtig god børneguitar. Uanset om dit barn allerede har spillet i et par år eller er helt ny, så vil han/hun med sikkerhed blive glad for guitaren.

Der er også en bedre lyd i denne guitar set i forhold til den forrige. Det er selvfølgelig også fordi, at guitaren er større. Størrelsen er nemlig med til at give guitaren en bedre klang. – Specielt når vi har at gøre med så små guitarer.

Med hensyn til materialer forholder det sig sådan her:

Dæk: Gran
Bagside og sider: Mahogni nato
Gribebræt: Rosentræ
Finish: Højglans
Farve: Natur, hvid, sort

Du får både gigbag og plektre med i købet. Nu har jeg selv prøvet guitaren, og jeg synes, den har en lækker varm lyd. Men hvis du selv vil se prisen, så kan du klikke herunder:

[button width=”full” link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=14237&bannerid=15851&htmlurl=https://www.danguitar.dk/santana-b7-b-rne-spansk-guitar?&c=4070″ size=”big” align=”center” target=”_blank” icon=”enotype-icon-cart”]Se mere og køb guitaren her[/button]

+9 år

santana b8 voksenguitarNår dit barn runder 9 år, så burde han/hun faktisk spille med en voksenguitar. Denne Santana B8 er altså en voksenguitar, som dit barn på 9 år sagtens kan spille på. I starten skal barnet lige vænne sig til størrelsen, men det tager ikke ret lang tid før det føles naturligt.

Denne guitar er virkelig populær, og det synes jeg også den har grund til at være. For det første fås den til et super pris, men lyden og klangen er virkelig god. Og materialerne er heller ikke til at klage over.

Herunder har du lidt mere information om guitaren:

Dæk: lamineret gran
Bagside og sider: mahogni
Gribebræt: rosentræ
Bro: komposit
Mekanikker: metal
Binding: træ

Du kan købe en pakke, som indeholder guitar, guitarstemmer, gigbag, DVD og plektre. Alt det for meget få penge. Det synes jeg, du bør overveje. Det er en rigtig god begynderpakke.

[button width=”full” link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=14237&bannerid=15851&htmlurl=https://www.danguitar.dk/santana-b8-spansk-guitar?&c=4111″ size=”big” align=”center” target=”_blank” icon=”enotype-icon-cart”]Se mere og køb guitaren her[/button]

Drop legetøjsguitaren

Du kender sikkert til legetøjsguitarer, der kan fås i Fætter BR og andre legetøjsbutikker. Som legetøj kan det være sjovt at have, men hvis du har købt det, fordi dit barn skal lære at spille guitar, så kan du godt tro om. Jeg nævner det her, fordi jeg har snakket med flere, som faktisk troede, at disse instrumenter kunne bruges til at lære at spille guitar på. Men det kan de altså ikke. For det første er kvaliteten virkelig dårlig, strengene er mærkelige, og de kan ikke stemmes 🙂

Jeg synes i stedet for, du skal bruge pengene på en god børneguitar.

Højrehånds- eller venstrehåndsguitar?

Det er meget vigtigt at man lige fra starten af, afgører om barnet skal spille med en højrehånds- eller venstrehåndsguitar. Det kan nemlig blive besværligt senere hen, hvis man køber en guitar, der er beregnet til den modsatte hånd.

Mit barn er højrehåndet

Hvis dit barn er højrehåndet, så er der ikke så meget at diskutere. Det er bare om at få fingrene i en højrehåndsguitar 🙂 Der bliver produceret mange flere højrehåndsguitarer end venstrehåndsguitarer. Det er selvfølgelig fordi, at der er flere højrehåndet end venstrehåndet. Det betyder også, at højrehåndsguitarer er billigere en venstrehåndsguitarer.

Mit barn er venstrehåndet

Hvis dit barn er venstrehåndet, så kan du både vælge at købe en venstrehånds- eller højrehåndsguitar. Men inden du beslutter dig for en af dem, så skal du have gennemtænkt valget.

Først og fremmest er det vigtigt, at dit barn prøver begge typer. Hvis venstrehåndsguitaren føles meget mere naturlig, så er den det rette valg. Hvis barnet ikke kan mærke forskel, så vil jeg råde dig til at købe en højrehåndsguitar. Nu er jeg selv venstrehåndet, og da jeg startede med at spille guitar som 9-årig, vidste mine forældre slet ikke, at der fandtes to forskellige typer. Af den grund har jeg hele mit liv spillet med en højrehåndsguitar. – Og det har jeg ikke haft problemer med.

Hvis du vælger en venstrehåndsguitar, er der en række ulemper:

  • vennerne kan ikke spille på guitaren (med mindre de også er venstrehåndet)
  • de er dyrere end højrehåndsguitarer
  • udvalget af guitarer er mindre
  • det er sværere at sælge guitaren

Jeg anbefaler, at du vælger den guitar, som barnet bedst kan lide. Vigtigst af alt er, at barnet beholder typen gennem hele livet. Det nytter ikke noget at købe en venstrehåndsguitar først og så købe en højrehåndsguitar året efter. Så bliver det i hvert fald ikke sjovt at spille guitar 🙂

Spørgsmål, kommentarer eller erfaringer

Hvis du har spørgsmål, så er du selvfølgelig velkommen til at kommentere herunder. Jeg svarer normalt inden for 1-2 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.