Bag guitargeek

pbBag guitargeek står jeg. Mit navn er Kasper, og jeg er en 18-årig dreng, som bor i Middelfart på Fyn.

Grunden til at jeg har lavet denne side er fordi, at jeg igennem tiden har skulle tage stilling til forskellige køb, som har vedrøret guitaren. Jeg har gennem tiden både haft gode og dårlige køb. På denne side vil jeg hjælpe dig med at gøre nogle gode køb. Desuden vil jeg kun anbefale produkter, som jeg kan stå inde for.

Lidt om mig

Jeg startede med at spille guitar som 11-årig og har siden da holdt ved i instrumentet. Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser og har turnéret i blandt andet Sydtyskland og Italien.

Hvis du har lyst til at læse mere om mig kan du læse mere herunder:

Lysten forsvandt

Efter 5 års guitarspil begyndte jeg at mangle lysten til at spille guitar i fritiden. På det tidpsunkt spillede jeg i FUGO (Fyns Ungdoms Guitar Orkester), men valgte at stoppe efter at have spillet der i 1½ år. FUGO havde ført til mange gode oplevelser som fx turné i indland og udland.

I min egen musikskole stoppede jeg også med at spille koncerter, da lysten til det slet ikke var der.

En underviser der har været inspirator for at blive ved

Min underviser har altid været en inspirator for mig, og jeg har altid beundret ham for hans evner. Der er ingen tvivl om, at han gerne vil have mig til at spille klassisk musik og at få mig til at leve af musikken. Jeg har altid set musik som en fritidsinteresse og ikke en levevej. Så derfor har jeg aldrig overvejet at leve af musikken.

Fingerspil uden at have overvejet det

Jeg har altid spillet fingerspil. Jeg startede ud med børnesange, men efter kort tid begyndte jeg at spille klassisk musik. Jeg har egentlig aldrig været kritisk overfor det musik jeg har spillet. Jeg lod bare min underviser bestemme, hvad jeg skulle spille. Det er først den dag i dag, at jeg har indflydelse på, hvad jeg spiller.

Men jeg er rigtig glad for, at min underviser har introduceret mig for den musik, som jeg har spillet. Jeg har lært rigtig mange teknikker og er overordnet set blevet en dygtig guitarist på grund af den klassiske musik. Hvis jeg havde startet ud med elektrisk guitar eller akkorder fra starten af, havde jeg ikke haft de kvaliteter, jeg har idag.

Musikefterskolen ændrede synet på musikken

I sommeren 2013 startede jeg på en musikefterskole i nærheden af Horsens. På daværende tidspunkt var lysten til at spille musik ikke, som den havde været før i tiden. Jeg var dog optimistisk og havde valgt musiklinjen, hvor jeg skulle spille musik 4 gange om ugen.

På kort tid ændrede efterskolen mit syn på musik og guitarspil. Førhen havde jeg kun spillet klassisk musik på spansk guitar. Det vil altså sige rænessancemusik og den slags. Det er ikke fordi, at det er kedeligt at spille sådanne stykker. Faktisk syntes jeg på daværende tidspunkt, og for den sags skyld også idag, at det er meget interessant med sådanne stykker.

Men sagen var den, at jeg på en måde blev introduceret for en helt ny verden på efterskolen. Det første jeg fik at vide, da jeg havde min første musiklektion var, at jeg ikke kunne få undervisning i klassisk musik. Dette år kunne jeg altså kun blive undervist i rytmisk musik på henholdsvis elektrisk guitar og western guitar, hvilket var fint nok for mig.

I løbet af efterskoleopholdet begyndte jeg at spille mere og mere musik. Det er også meget nemmere og federe at spille musik, hvis den person man bor sammen med også spiller. – Og jeg var heldig at få en rumbo, der også spillede guitar. Så på efterskolen spillede jeg ofte 3-4 timers guitar hver dag. Og i weekenderne kunne vi fumle rundt med guitaren hele dagen.

Jeg begyndte at spille forskellige genre musik og blev speielt betaget af blues og af guitaristen, John Mayer.

Western guitar bliver købt

I december 2013 købte jeg min første western guitar. Guitaren var super lækker, og jeg var forelsket i den lige fra start. Guitaren jeg købte var en Ibanez AW3000CE-NT. Lyden er virkelig god og klangen er fantastisk.

Idag går jeg på IBC Fredericia. Jeg spiller stadig musik og har fået min gamle underviser tilbage. Nu er jeg begyndt på at spille lidt spansk guitar igen, men jeg spiller mest på min western guitar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.