Kategorier
Ikke kategoriseret

Akustisk guitar forstærker

Når du skal købe en akustisk guitar forstærker…

Okay, du er på udkig efter en akustisk forstærker til din halvakustiske guitar. Du sidder måske med en western guitar, som du gerne vil have en lækker forstærker til.

Denne guide vil hjælpe dig med at finde den bedste akustiske guitar forstærker, der findes på markedet lige nu.

For et par måneder siden stod jeg selv i samme situation. Jeg skulle have fat i en god akustisk forstærker men vidste ikke helt, hvilken jeg ville købe. Det jeg gjorde var at gennemsøge markedet for forstærkere. Derudover prøvede jeg også alle de forstærkere, som jeg havde fundet.

Jeg samlede viden fra mine venner og fik forskellige anbefalinger af produkter.

Til sidst fandt jeg frem til mit endelige køb. Beslutningen blev, at jeg valgte at købe et produkt fra Roland. For det første laver Roland overordnet set nogle fantastiske forstærkere, hvor du får rigtig meget kvalitet og god lyd, i forhold til de penge du smider efter dem. For det andet er de lette at håndtere og har ikke alle mulige ubrugelige funktioner.

Hvis du har et budget imellem  3-5 tusinde kroner, så kan du finde en rigtig god forstærker. Lad mig fortælle lidt mere om det produkt jeg valgte at købe:

Roland AC-60

[button color=”orange” link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=14237&bannerid=15851&htmlurl=https://www.danguitar.dk/roland-ac-40-akustisk-guitar-forstaerker” size=”big” align=”center”]Køb testvinderen her[/button]

Roland AC-60

Roland har lavet en serie kun med akustiske guitar forstærkere. Det er AC-60´eren, jeg har købt, og jeg er mere end tilfreds med den.

I et stykke tid havde jeg haft brug for en forstærker til min western guitar, og til sidst fandt jeg denne forstærker. Det var faktisk lillebroderen, Roland AC-33, som jeg prøvede først. Men det var AC-60´eren, som jeg faldt for. Lyden er virkelig god, og den har de nødvendige funktioner.

2 indgange

Da jeg tit spiller sammen med en anden guitarist og/eller sanger, var det vigtigt for mig at der var to indgange. En af mine krav var altså at der skulle kunne tilsluttes to guitarer eller en guitar og en mikrofon. Alle forstærkere i Rolands AC-serie har to indgange. Derfor var den allerede der blandt mine favoritter.

Funktioner

Det var også vigtigt for mig, at forstærkeren ikke var overproppet med ubrugelige funktioner, som jeg alligevel aldrig ville komme til at bruge. For et par år siden købte jeg en Fender forstærker med rigtig mange funktioner, som jeg aldrig brugte. Denne forstærker havde de mest essentielle funktioner hvilket var og stadig er nok for mig.

Phones: det er muligt at tilslutte høretelefoner. Jeg har kun prøvet det et par gange, men det kan være brugbart, hvis man ikke vil larme alt for meget.

Delay/Reverb: Forstærkeren er udstyret med en meget simpel delay/reverb funktion. Den leverer en fin lyd og kan justeres efter behov. Personligt er jeg vild med den og bruger den ofte.

Chorus: Forstærkeren er også udstyret med en chorus effekt/funktion. Den fungerer fint, men jeg bruger den ikke så tit, da jeg ikke er den største tilhænger af effekten.

Anti-feedback: Anti-feedback funktionen er jeg virkelig glad for. Mange har prøvet at spille på en guitar, der feeder. Der findes ikke noget mere irriterende end det. Med Anti-feedback funktionen sørger du for, at guitaren ikke støjer. Funktionen virker perfekt, og jeg bruger den altid, når jeg spiller.

Roland AC-60 funktioner

Farver og design

Som vi kender Roland, har de igen tænkt på designet. Det er virkelig gennemført. Forstærkeren findes i to farver. Den ene farve er i en standard sort farve. Den anden kalder Roland for “Rosewood”. Træet er lidt mere rødligt.

Jeg kan bedst lide den sorte farve, og det er derfor også den farve, jeg har købt 🙂

Roland AC-33

I AC-serien findes der både en lillebror og storebror til Roland AC-60. Jeg vil starte ud med at fortælle, hvad AC-33´eren kan i forhold til AC-60´eren.

Bateridrevet forstærker

Roland AC-33 er batteridrevet. Da jeg skulle købe min forstærker, var jeg virkelig tæt på at købe AC-33´eren – kun fordi at den var batteridreven. Hvis du skal kunne tage den med på gaden og spille, vil denne forstærker være et kanon valg.

Hvis man sammenligner AC-60 og AC-33, kan man sige at AC-33 er batteridreven, hvilket AC-60 ikke er. Til gengæld er der nogle af funktionerne, som er udvidet i AC-60´eren.

[review]