Guitarstemmer

Når du skal købe en guitarstemmer…

En guitarstemmer er et fantastisk redskab, som du altid vil få brug for og gavn af at have. Din guitar vil hurtigt gå ud af stemning, hvis du ikke har brugt den i et par dage. Værst er det dog, hvis du lige har skfiftet til nye strenge. Så bliver du nødt til at stemme guitaren hvert 5. minut.

Der er altså ingen tvivl om, at du bliver nødt til at have fat i en guitarstemmer (kaldes også for guitar tuner).

Der findes rigtig mange alternative metoder til at stemme guitaren på, men der er ingen tvivl om, at det mest effektive er en guitar tuner. – Og nej, en guitarstemmer er ikke dyr. Den er faktisk meget billig. Min tuner har jeg købt for omkring 50 kroner.
[ad id=”82″]

Dette skal din guitarstemmer kunne

Der findes tuners, som koster rigtig meget, og som kan rigtig mange forskellige ting, som du højst sandsynlig aldrig får brug for. Derfor vil jeg lige ridse op, hvad din tuner egentlig kun behøver at kunne:

  • at stemme din guitar
  • at stemme kromatisk

Det giver sig selv, at din tuner/stemmer skal kunne stemme guitaren efter standardtonerne (E, A, D, G, H, E).
Derudover er det også vigtigt og super smart, når den også kan stemme kromatisk. Kromatisk vil sige at din tuner kan genkende alle toner  (C, C#, D, D#, E, F, F#, G, G#, A, A#, B). Så hvis du for eksempel skal stemme din guitar om til en anden toneart, kan du altså let gøre det, hvis din tuner har denne funktion.
Hvis din tuner kan stemme kromatisk, kan du også bruge tuneren til andre instrumenter som fx. bas og ukulele.

Det heldige for dig er så, at langt de fleste guitarstemmere idag har den kromatiske funktion. – Og om lidt vil jeg også vise dig to gode tuners, hvoraf jeg selv ejer den ene, som du kan købe for en virkelig skarp pris.

KlemmetunerThomann tuner

De sidste år er det blevet meget populært at have en klemmetuner. Tuneren har en klemme, som du sætter på din guitars hoved. Fordelen ved at have denne slags tuner er, at den for det første er meget præcis. Dernæst er den fleksibel og let at have med at gøre. Jeg plejer altid at have min tuner sat på guitaren, også selvom at guitaren ligger i min gigbag.

Den tuner jeg gerne vil anbefale er helt vildt billig og meget præcis. Der er tale om en tuner fra den tyske virksomhed: Thomann. Thomann har et godt ry for at lave nogle gode og solide produkter, og det er helt klart et anbefalelsesværdigt produkt (tuneren ses til højre for teksten). Det er den eneste tuner, jeg har, og det er nok også den eneste, jeg kommer til at have. Den har det vigtigste, en tuner skal indeholde (almindelig stemning og kromatisk stemning), og så er den meget nem at bruge.

For kun 37 kroner kan du få fat i den. Selvom prisen er meget lav, er tuneren rigtig god. Der medfølger desuden et batteri ved køb af tuneren.

[button color=”green” link=”http://www.thomann.de/dk/thomann_ctg10.htm” size=”bigger” align=”center”]Køb tuneren her[/button]

Guitarstemmer til elektrisk guitarKorg CA-1

Hvis du skal have stemt en elektrisk guitar, er det ikke altid sikkert, at en klemmetuner er præcis nok. Derfor findes der tuners, hvor man kan putte et jackstik ind. Med sådan en tuner er man altid 100% sikker på, at guitaren stemmer. Jeg har ikke selv sådan en tuner, da jeg ikke spiller elektrisk guitar. Men jeg har fået af vide, af mine venner og kolleger, at Korg CA-1 Chromatic Tuner er en virkelig god en af slagsen. Den er også billig. Af den grund vil jeg anbefale at købe denne tuner (ses til højre for teksten), hvis du spiller elektrisk guitar.

Tuneren har også de funktioner, som en tuner skal have, og derudover kan den afspille de enkelte toner for dig. Den er nem at bruge og har de nødvendige funktioner.

I skrivende stund kan den fås for 59 kroner hvilket er en rigtig god pris.

[button color=”green” link=”http://www.thomann.de/dk/korg_ca1.htm” size=”bigger” align=”center”]Køb tuneren her[/button]

Online guitartuner

Jeg har fået fikset en online guitartuner, som du kan bruge, indtil du har købt en rigtig guitartuner. Jeg vil dog helt klart anbefale dig at købe en rigtig guitarstemmer, da det ikke altid er muligt at have en computer i nærheden af en.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med plantpare.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.