Guitartaske

Når du skal købe en guitartaske…

En guitartaske er et absolut must for enhver guitarist. Det er vigtigt, at tasken beskytter din guitar godt, så du undgår skrammer og lignende. Der findes rigtig mange forskellige guitartasker, og det er en jungle at finde rundt i. Priserne kan varier fra et par hundrede kroner og helt op til et par tusinde kroner. Derfor skal du også gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil smide efter sådan en taske.

Der findes nogle forskellige typer af tasker, som jeg gerne kort vil fortælle om. Derefter vil jeg, som altid, komme med nogle tasker jeg vil anbefale dig at købe.

Kuffert/Kasse

Den første type minder meget om en kuffert, da den har en hård overflade. Fordelen ved denne type taske er, at den er robust og kan holde til en del. Derudover vil temperaturen i disse kasser ikke variere ret meget (Lige for at slå det fast: det er vigtigt, at din guitar har en konstant/stabil temperatur. Hvis ikke det er tilfældet, vil træet henholdsvis udvide sig ved høj temperatur og krybe sammen ved lav temperatur. Det er ikke godt for guitaren)  Ulempen ved at have sådan en guitarkasse er, at du ikke kan tage den på ryggen, som man altså kan med en gigbag. Derudover fylder den også meget, selvom du ikke har en guitar liggende i kassen.

Thomann kasse
Thomann kasse

Hvis du har en forholdsvis dyr guitar, vil jeg anbefale dig at købe en kasse. Det ville være ærgerligt, hvis dit dyrebare instrument gik i stykker, fordi du ikke beskytter den godt nok. Jeg gør det, at jeg både har en gigbag og en kasse til min dyreste guitar. Når den er derhjemme, får den lov til at lægge i kassen.

Den guitarkasse jeg gerne vil anbefale er fra mærket: Thomann. Det er en kasse, jeg selv har prøvet, og derfor kan jeg sagtens stå inde for produktet. Kassen er holdbar og robust (kassen kan ses til højre for teksten). Til sidst men ikke mindst er den også ret billig.

For 335 kroner kan du få fat i guitarkassen. Du kan købe den hos Thomann hvor der tilbydes 3-års Thomann garanti.

[button color=”green” link=”http://www.thomann.de/dk/thomann_western_gitarre_case.htm” size=”bigger” align=”center”]Køb guitarkassen her[/button]

Fender gigbag
Fender gigbag

Gigbag

Denne type taske er mere fleksibel, og rigtig mange spanske guitarer bliver opbevaret i en gigbag. Fordelen ved en gigbag er, at du kan tage tasken på ryggen, når du skal et sted hen. Derudover fylder den heller ikke ret meget. Ulemperne er, at den ikke er nær så robust, og at den ikke holder ret godt på varmen.

Jeg har selv en gigbag til min spanske guitar derhjemme. Til min western guitar og elektriske guitar har jeg dog en kasse/kuffert. Men det er altid dejligt med en gigbag, når man hurtigt skal ud af døren.

Tip! Når du køber en gigbag, skal du sørge for, at den er vandtæt.

Den gigbag jeg gerne vil anbefale og skrive kort om er en gigbag fra Fender, som er virkelig lækker. Med den går du ikke helt galt i byen. Tasken passer til rigtig mange forskellige guitarer. Derudover er den vandtæt og beskytter guitaren godt.

Lige nu kan denne gigbag (ses til højre for teksten) fås for kun 260 kroner!

[button color=”green” link=”http://www.thomann.de/dk/fender_metro_acoustic_steel_gig_bag.htm” size=”bigger” align=”center”]Køb tasken her[/button]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.