Jack kabel

Når du skal købe et jack kabel…

Som guitarist vil du i løbet af din karriere stifte bekendtskab med et jack kabel. Hvis du spiller elektrisk guitar eller western guitar vil du også selv blive nødt til at anskaffe dig sådan et kabel. Problemet er bare at der er alt for mange kabler at vælge imellem. Det kan være svært at finde hoved og hale i hvad der er godt og hvad der er skidt. Derfor vil jeg hjælpe dig godt på vej med denne guide.

Længde

Længden er en af de ting mange overser når de køber et jack kabel. Sagen er den at rigtig mange tænker at et kabel på 2-3 meter lyder af meget. Men tro mig, det er det ikke.

Det gælder selvfølgelig ikke om at købe et kabel på 10 meter hvis det er til hjemmebrug. Jeg vil bare pointere at længden er vigtig for at du ikke bliver begrænset når bruger tiden på det vigtigste – nemlig at spille på guitaren.

Derhjemme gør jeg brug af en guitar kabel på 6 meter. For mig er det en perfekt længde og derfor vil jeg anbefale dig den længde. Men igen er det smag og behag.

Kvalitet

Hvis dit kabel ikke er af god kvalitet kan dit guitarspil lige pludselig blive en dyr fornøjelse. Kabler af dårlig kvalitet kan gå i stykker meget hurtigt. Vi snakker altså under en måned.

Min personlige holdning er at det sagtens kan betale sig at smide et par hundrede kroner efter et godt kabel. I langt de fleste tilfælde vil kvalitet og pris nemlig hænge sammen.

Forskellige typer jack kabler

Guitar kabelFender kabel

Det jack kabel jeg gerne vil anbefale er fra Fender. Kablet har en længde på 5,5 meter, hvilket i de fleste tilfælde er meget passende. Kablet fungerer som et helt almindeligt jack kabel. Det kan altså bruges til alle elektriske guitarer og western guitarer.

Designet er enkelt og lækkert. Kablet kan fås til kun 77 kroner lige nu, hvilket er meget billigt i forhold til kvalitet.

[button color=”green” link=”http://www.thomann.de/dk/fender_performance_angle_kabel_55m.htm” size=”bigger” align=”center”]Køb jack kablet her! [/button]

Mikrofonkabel

Sommer cable mikrofonkabelLeder du efter et mikrofonkabel kan jeg også hjælpe dig på vej. Den tyske producent, Sommer Cable, laver nogle gode kabler og deres mikrofonkabler er blandt de mest populære på markedet. Kvaliteten er i top og prisen er i bund.

Jeg har selv et mikrofonkabel fra Sommer Cable, som stadig fungerer efter 1½ år. Lige nu kan dette kabel på 6 meter fås for 171 kroner.

[button color=”green” link=”http://www.thomann.de/dk/sommer_cable_sg01_0600_sw.htm” size=”bigger” align=”center”]Køb mikrofonkablet her! [/button]

Hvor skal jeg købe mit jack kabel?

Der er mange fordele ved at købe dit jack kabel på nettet. For det første er det nemmere at overskue, når man sidder derhjemme. Man bliver ikke presset af en sælger, og man har god tid til at finde ud af, hvad der er det rigtig for en selv. Dernæst bliver dit jack kabel leveret et par dage efter, du har bestilt det. Sidst men ikke mindst skal du også huske på, at priserne er langt lavere på nettet. Hvis du finder et jack kabel til 100 kroner på nettet, så koster det ofte 200 kroner i butikken. Det er ofte dobbelt så dyrt at købe dit grej i fysiske butikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.